Új előfizetéses video-on-demand (SVOD) szolgáltatást hoznak el Európába a Comcast és a ViacomCBS . A SkyShowtime streamingszolgáltató húsz európai országban, köztük Magyarországon is elindul, a hatósági jóváhagyásoktól függően várhatóan 2022-ben - idézi a cég közlését az Index.

A SkyShowtime az NBC Universal, a Sky és a ViacomCBS tulajdonába tartozó stúdiók és csatornák, többek között a Showtime, Nickelodeon, Paramount Pictures és Universal Pictures tartalmait kínálja majd.  Pontos adatot nem közöltek, a cég azt ígéri, több mint tízezer órányi szórakoztató tartalmat adnak majd, köztük világhírű alkotókkal és tartalmakkal. A már meglévő filmeket és sorozatokat tartalmazó katalógus mellett új exkluzív filmekkel és szériákkal is készülnek, a cég ígérete szerint havi bemutatókkal.

Hasonlóan a Netflixhez és az HBO-hoz, a SkyShowtime is támogatni fogja a lokális gyártású tartalmakat, ígéri a cég. Így például a Nickelodeon rajzfilmjei mellett megjelenhetnek majd a felületen például magyar gyártású dokumentumfilmek is.

Havidíjakról és a szolgáltatás kínálatáról későbbre ígért tájékoztatást a cég. A SkyShowtime Magyarország mellett tervezetten jövőre elindul Albániában, Andorrában, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Csehországban, Dániában, Észak-Macedóniában, Finnországban, Hollandiában, Horvátországban, Koszovóban, Lengyelországban, Montenegróban, Norvégiában, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában is.