A Magyarországon is jelen lévő amerikai internetes tartalomszolgáltató a New York-i tőzsde keddi zárása után közzétett gyorsjelentésében közölte, hogy bevételei éves összevetésben 27,6 százalékkal, 5,77 milliárd dollárra emelkedtek, nyeresége pedig több mint duplájára, 709 millió dollárra nőtt. Az egy részvényre jutó nyereség hígított értéke 1,57 dollárra kúszott fel, szemben az egy évvel korábbi 76 centtel.

Elemzők 5,76 milliárd dolláros bevételre és részvényenként 1,65 dolláros nyereségre számítottak az első negyedévről. A Netflix jelezte, hogy nemzetközi bevételeire kedvezőtlenül hatott a dollár felértékelődése.

A Netflix egyike volt azoknak a vállalatoknak, amelyeknek előnyt jelentett az új koronavírus-járvány. Saját előrejelzéséhez képest ugyanis több mint kétszer annyi új előfizetőt - hétmillió helyett 15,77 milliót - szerzett január-márciusban, mivel a járvány miatt karanténba kényszerült fogyasztók jóval több időt töltöttek a képernyők előtt, különböző filmek és sorozatok nézésével ütötték el az időt.

A Netflix előfizetőinek száma 182,9 millió volt március végén. A vállalat arra számít, hogy a második negyedévben 7,5 millióval tudja növelni előfizetőinek számát, a bevétele 22,8 százalékkal több mint 6 milliárd dollárra, nyeresége pedig 820 millió dollárra, részvényenként 1,81 dollárra emelkedik.

Az év második fele valószínűleg gyengébb lesz, miután a járványt követően a hatóságok feloldják a mozgásszabadságot korlátozó szigorú intézkedéseket és újraindul az élet. A tavalyi második félévhez képest várhatóan kisebb lesz az új előfizetők száma, annál inkább is, mert a Netflix által kínált tartalom iránt érdeklődők közül nagyon sokan már ügyfelekké váltak.

Az 1997-ben alapított, streamingszolgáltatást több mint tíz éve nyújtó Netflix mintegy 190 országban érhető el, az Egyesült Államokban havi 13 dollárt kér a sztenderd csomagért.

A Netflix árfolyama a New York-i tőzsde elektronikus kereskedésében 1,10 százalék körüli mínuszban forgott nyitás előtt szűk három órával. Kedden 433,83 dolláron zárt az árfolyam, ami 14,97 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet.