turisták, üzleti- vagy tanulmányi útra, vagy családlátogatás céljából érkezők 6 hónapra kapnak engedélyt Angliában tartózkodni az ETA kiváltásával.

Ez a nagyhatalom fog szembesülni a legmagasabb inflációval

A legnagyobb fejlett és feltörekvő országok alkotta gazdasági szerveződés közölte, melyik az a gazdaság a világ legfejlettebb ipari nagyhatalmai közül, amelyik a legmagasabb inflációra számíthat még 2023-ban. Bővebben>>>

Ha életvitelszerűen ott él, akkor nem kell ezért is fizetnie

Az engedélyhez kérelmet kell benyújtani a brit kormány honlapján, illetve letölthető a mobil eszközökre az UK ETA alkalmazás is, melyen keresztül szintén benyújtható a kérelem. Az ETA kiváltásának díja 10 fontba (4300 forint) fog kerülni.

Nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyerekeknek is külön meg kell igényelni az engedélyt.

A belügyminisztérium ugyanakkor hozzátette, hogy az mentesül az ETA-eljárás alól, aki állandó letelepedési engedéllyel Nagy-Britanniában vagy Írországban él.

Olyan uniós állampolgárok tartoznak ide, akik 2020 végéig, a brexit utáni 11 hónapos átmeneti időszakban törvényesen és életvitelszerűen letelepedtek Nagy-Britanniában, és megszerezték az ehhez szükséges, határozatlan időre szóló tartózkodási engedélyt (EU Settled Status).

Kiszorítják az EU polgárait a nem uniós munkavállalók Angliából

Az Európai Unióból származó munkavállalók száma egyre alacsonyabb, amióta Nagy-Britannia kilépett az EU-ból. Az uniós munkavállalók korábban többségben voltak a különböző brit ágazatokban, de a Brexit utáni politikai és gazdasági irányváltás óta átvették a helyüket az Európán kívülről érkező bevándorlók és a brit állampolgárok. Bővebben>>>