A Kis-Tátrában, egy turista útvonalon medve támadt emberre - derül ki a pozsonyi Új Szó tudósításából. A medve egy 38 éves férfire rontott rá. A TASR szlovák hírügynökség szerint információi szerint a hegyimentőknek sikerült kimenteniük a turistát.

Az információk szerint a férfire az állat futás közben támadt, először az arcát és a fejét támadta, majd az egész testén harapdálni kezdte. A hegyimentők tájékoztatása szerint a férfi több sérülést szerzett, de sikerült kórházba szállítaniuk, az odaúton végig eszméleténél volt.

Nem sokkal korábban ember támadott meg egy medvét, aminek csak szörnyű végét láthatták az illetékes hivatal emberei. A brutális módon kivégzett medve haláláért valószínűleg egy orvvadász felelős.

"Hatástalanított" medvék

Az Állami Természetvédelmi Hivatal (ŠOP) bevetési egysége éppen egy másik medvét keresett a környéken, amikor rábukkantak erre a – valószínűleg mindössze kétéves – elpusztult egyedre.

Az egység négy napig keresett egy medvét, mellyel a legnagyobb gond az volt, hogy bocsaival együtt folyamatosan vissza-visszatért a lakóházak közé. A levágott fejű medvére a keresés közben bukkantak rá. A ŠOP bevetési egysége végül az általuk eredetileg keresett medvét is hatástalanította.