Csodálatos munkáltató az állam Romániában, legalábbis a vezető beosztású munkavállalók számára - írja Maszol. Corina Popescu, az Electrica áramszolgáltató vezérigazgatója bruttó egymillió lejnél (80 millió forint) kicsivel többet keresett tavaly. Ebből az összegből bruttó 269 623 lej volt a prémium, ami nettóban körülbelül 150 ezer lejt, havi bontásban 12 ezernél (közel egymillió forint) is többet jelent.

A felső vezetők mesés összegekkel való premizálása a versenyszférában nem számít rendkívülinek, az azonban igen, hogy masszívan veszteséges cég vezetőjének fizessenek ki több tízezer eurós bónuszt. Márpedig az Electricának siralmas év volt 2021, a cégcsoport 553 millió lej deficitet könyvelt el. A vállalat tájékoztatása szerint Corina Popescu azért kapott prémiumot, mert a vállalat 70 százalékban elérte az előzetesen kitűzött teljesítményt.

Nem csupán a vezérigazgató részesült bőkezű jutalomban az Electrica tavalyi siralmas eredményeiért. Cătălina Popa értékesítési igazgató bruttó 600 ezer lej prémiumot kapott, Bibiana Constantin humán erőforrásokért felelős igazgatója pedig 523 ezret. Livioara Șujdea, az elosztási részleg ügyvezetője bruttó 1,3 millió lejes javadalmazásban részesült tavaly. Utóbbi három igazgatónak azért járt prémium, mivel 2021 decemberében lejárt a megbízatásuk.