A kormányfő ismételten leszögezte, hogy folytatódnak a tárgyalások Ukrajna európai uniós társulásáról. "Az ország európai standardokhoz való közelítése érdekében folyó munka egyetlen napra sem áll le" - hangsúlyozta. Kifejtette: a kormányrendeletet, amellyel leállították az uniós társulás aláírására irányuló felkészülést, azért hozta a kabinet, hogy elkerülje az ország gazdasági és szociális összeomlását.

Szavai szerint a háromoldalú, azaz EU-ukrán-orosz konzultációk célja is az lenne, hogy eloszlatva a félreértéseket, Ukrajna minél előnyösebb megállapodást köthessen Brüsszellel.

Azarov kifejezte: biztos abban, hogy nem következik be szakadás a társadalomban, mivel az Európával folytatott együttműködést a lakosság többsége támogatja.
Kérte az európai integrációért tüntetőket, hogy ne fokozzák a társadalmi feszültséget, és ne engedjenek "az ellenzéki politikusok provokációjának", mert "ez gyengíti Ukrajna tárgyalási pozícióját".

Szerda délelőtt a kijevi Függetlenség terén tüntetők egy csoportja a kormány épülete elé vonult. A hivatal elé és a környékére több száz rohamrendőrt vezényeltek ki. Összetűzésekről délig nem érkezett hír.

Viktor Janukovics elnök ukrán tévécsatornák újságíróinak adott előző napi interjújában kijelentette, hogy Ukrajna akkor írja alá a társulási megállapodást az Európai Unióval, amikor a feleknek sikerül "normális" feltételekben megállapodniuk, és az ország gazdaságilag is készen áll rá.