Szombaton több mint 4731 járatot töröltek világszerte, ez messze a legnagyobb számú járattörlés a karácsonyi "összeomlás" kezdete óta - derül ki a FlightAware adataiból.

Az érintett járatok közül legalább 2700 az Egyesült Államokon belül, az oda érkező vagy az onnan induló utasokat érintette. Vasárnap további 1699 járatot töröltek, amely utazás szempontjából a hét legforgalmasabb napja.

A vasárnapot is beleértve az elmúlt 10 napban már több mint 14 ezer járat nem indult el és a számok valószínűleg a jövő héten is emelkedni fognak a kedvezőtlen időjárási viszonyok és a koronavírus-járvány okozta váratlan helyzetek miatt - írja a CNN.

A Közlekedésbiztonsági Hivatal adatai szerint december 16. óta szinte minden nap több mint 2 millió ember haladt át az amerikai biztonsági ellenőrzőpontokon - körülbelül kétszer annyian, mint tavaly ugyanezen napokon.

A szerdán regisztrált 2 081 297 utassal a statisztika meghaladta a 2019-es év azonos napján, a világjárvány előtt jelentett utazók számát az Egyesült Államokban.