Építési engedély nélkül végzett útépítési tevékenység és engedély nélkül végzett út forgalomba helyezési tevékenység miatt marasztalta el a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala a Fejér-B. Á. L. Zrt.-t és a Kontimer Kft.-t - derül ki abból a határozatból, amelyet Tetlák Örs, Érd alpolgármestere juttatott el a 24.hu-hoz.

A politikus korábban ismeretlen tettes ellen feljelentést tett egy olyan út miatt, amely magánterületeken, illetve Natura 2000-es besorolás alá eső természetvédelmi területen halad át, és amelynek megépítésére nem volt engedély. A Mészáros Lőrinc gyerekeinek tulajdonában álló Fejér-B. Á. L. Zrt. még 2019 februárjában kötött szerződést az érdi önkormányzattal a Fenyves-Parkváros köznevelési centrum felépítésére és a feljelentés szerint az építkezés során keletkezett, hulladéknak minősülő építési és bontási törmeléket használták fel az ideiglenes út megépítéséhez.

Valójában azt a szabályoknak megfelelően hulladéklerakó helyre kellett volna szállíttatniuk. Az út az Érd-Tétényi fennsík alatt vezet az építkezés területétől Sóskút felé. A járási hivatal Fejér-B.Á.L. Zrt és a Kontimer Kft. egyetemleges felelősségét állapította meg és arra kötelezte őket, hogy 30 napon belül zárják le a forgalom elől az utat, 90 napon belül állítsák vissza az eredeti állapotot.