Előkerült egy fotó Boris Johnson miniszterelnökről, ahol több mint egy tucat emberrel felettébb jól érzi magát a Downing Street-i kertjében. 

A Guardian által hétfőn közzétett fényképen az látható, hogy Johnson egy borokkal és sajttálakkal teli asztalnál ül feleségével, Carrie Johnsonnal és két munkatársával.

A fotó megjelenését megelőzően már gyakori téma volt Johnson "szabályszegése" az országban: tavaly májusban ugyanis Nagy-Britanniában kifejezetten szigorú járványügyi korlátozások voltak életben, akkor még legfeljebb két külön háztartásban élő találkozhatott egymással.

Dominic Raab miniszerelnök-helyettes ráadásul akkor tagadta, hogy ez egy parti vagy társasági esemény lett volna, korábban úgy nyilatkozott: a kertet munkahelyként használták és egy fárasztó nap után mindenki ivott egy italt, amely szerinte nem volt szabályellenes.

A "kerti partiról" szóló vádaktól már korábban is hangos volt a brit sajtó, ugyanis Johnson szóvivője akkor több újságnak mindig hangsúlyozta, hogy a dolgozók rendszeresen használják az ingatlant vagy annak kertjét munkaügyi megbeszélésekre.

Boris Johnson fénye az utóbbi időben egészen megkopott: egy friss Ipsos-felmérés szerint a britek többsége nem hiszi, hogy a politikus még 2022-ben is az országot fogja vezetni - írja a Der Standard.