A cég "hazánk egyik legnagyobb foglalkoztatójaként közel 13 ezer embernek biztosít munkát és segítséget nyújt az itthon működő családi vállalkozásoknak, termelőknek és gazdáknak."

A jubileumát ünneplő vállalat úgy alkalmazkodik a fogyasztói igénykehez, hogy folyamatosan együtt halad a modernizációval a környezeti és társadalmi fenntarthatóság jegyében.

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. 1990-ben kezdte meg működését, az első szupermarket áruházat 1991-ben nyitották meg Tatán. Az eltelt három évtized során az üzlethálózat 588 tagúra bővült, köszönhetően az évek alatt végrehajtott 647 milliárd forintnyi beruházásnak.

Az áruházlánc évről évre bővült Magyarországon és lett a hazai kiskereskedelem meghatározó szereplője. Tavaly már összesen 381 saját üzemeltetésű áruházzal rendelkezett: 324 szupermarkettel, 23 City szupermarkettel és 34 hipermarkettel. A fejlődés fontos lépései voltak a népszerű franchise egységek nyitásai is, melyek további négy formátumban vannak jelen országosan: Spar partner, Spar market, OMV-Spar express és Lukoil-Despar. A franchise üzletek száma az induló év 2 áruházához képest 2021-re elérte a 207-et, és országszerte 94 településen találhatóak meg.