A sorszámozott bélyegblokk Hefelle Glória grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 50 ezer példányban - írja a Magyar Posta közleményében.

A megjelenés napjától megvásárolhatók az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Posta internetes áruházából. Az alkalmi bélyegblokkon, a borítékon és a bélyegzőben az Arénáról készült külső és belső felvételek, valamint az intézmény logója szerepel.

Közép-Európa legnagyobb stadionja 2019. november 15-én, a Magyarország-Uruguay felkészülési labdarúgó-mérkőzéssel nyitotta meg kapuit.

Az arénára és környezetére bruttó 190 milliárd forint közpénzt költöttek. A kivitelezője fővállalkozóként a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Paár Attila WHB-csoportjához tartozó Magyar Építő Zrt. volt - ők építhetik meg nagyságrendileg ennyiért az új budapesti atlétikai stadiont is.

Alkalmi bélyeg borítékkal.
Kép: Magyar Posta

"Ezek a közös élmények összekovácsolják a nemzetet, hatalmas lelkierőt adnak ezekben a komoly fizikai és lelki megpróbáltatással járó időkben. Bízzunk benne, hogy 2021 júniusában a magyar szurkolók teltházas meccseken buzdíthatják a nemzeti válogatottat az Európa-bajnokságon" - idézte a közlemény Fürjes Balázst, aki a Puskás Aréna építését felügyelte és a működtetését irányítja kormánybiztosként.

A felépítése három éven át tizenötezer magyar embernek adott munkát, tizenötezer család megélhetését segítette - közölte Fürjes, aki szerint a Puskás Aréna több mint stadion. Budapest világszínvonalú nyolcvanezres koncerthelyszínnel gazdagodott, amit nyáron az Aerosmith koncertjén is megtapasztalunk a kormánybiztos szerint.