A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Mór Városi Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A piac alatt egy 75 férőhelyes, 2 172 négyzetméteres mélygarázs lesz. Maga a piac 1 296, míg az irodaház 1 374 négyzetméteres lesz. Az irodaház alatt 4 üzletet alakítanak ki és a nyertesnek meg kell építenie a 3 100 négyzetméteres díszteret is.

A nyertessel szeptember 6-án kötött szerződést a város. Indult még a közbeszerzésen a békéscsabai Bólem Építőipari Kft., a budapesti EB Hungary Invest Ingatlanfejlesztő és Építőipari Kft., valamint a székesfehétvári SÁG-ÉPÍTŐ Zrt. is.

A Napi.hu egy hete írt arról, hogy a Build It Mérnökiroda Kft. újíthat fel és bővíthet kollégium céljára egy műemlék épületet Mezőhegyesen, nettó 1 milliárd 318 millió forintért. A becsült ellenérték több mint százmillióval több, 1 milliárd 427 millió forint volt.

A Céginfo.hu adatai szerint a BUILD IT Mérnökiroda Kft. tulajdonosa 2019 nyara óta Sárkány Márk. A cég a múlt évet 4 milliárd 213 millió forint nettó árbevétel mellett 730 millió adózás előtti eredménnyel zárta. A tavalyi árbevétele több mint duplája volt az előző évinek.