Az MNB-hez érkezett visszajelzések és a Növekedési Hitelprogram eddigi tapasztalatai azt mutatják, hogy a kis- és középvállalkozók széles körű és részletekbe menő tájékoztatására van szükség, amellyel tovább fokozható a program sikere - áll a közleményben.

A hitelprogram népszerűsítésére a jegybank nyilvános, a feladattal és a hasonló nemzetközi pályázatokkal arányos kommunikációs tendert hirdetett meg, amelynek nyertese az I.M.G. Inter Media Group Kft. lett - közölte a jegybank.

A program pénzügyi keretének legfeljebb 0,3 százalékát kitevő összeg költhető a program megismertetésére, miközben más, hasonló jellegű kereskedelmi banki hitelprogramokat és uniós programokat megvizsgálva megállapítható, hogy a programok pénzügyi keretének 0,5-1 százalékát fordítják tájékoztatásra, illetve kommunikációra - olvasható a szövegben.

A Közbeszerzési Értesítőben tavaly novemberben jelent meg, hogy az MNB tárgyalásos közbeszerzést írt ki a jegybank általános kommunikációs feladatainak és a Növekedési Hitelprogram (NHP) kommunikációs feladatainak ellátására. A nyertes ajánlattevő feladata az MNB számára médiatervezési és médiavásárlási, kreatív tervezési, kivitelezési és gyártási, PR és rendezvényszervezési, piackutatási, közvélemény-kutatási, elemzési és tanulmányírási feladatok, valamint a kapcsolódó ügynökségi feladatok ellátása az NHP pénzügyi kerete 0,3 százalékának megfelelő keretösszegben - ismertette a tender részleteit korábban az MTI. A programban 2014. december 31-ig 2000 milliárd forintos hitelkeret áll rendelkezésre az első szakaszban jóváhagyott 750 milliárd forinton felül, így a 0,3 százalék 6 milliárd forintnak felel meg. A szerződés a felhívás szerint 2014. december 31-ig szól.

A tender tavaly novemberi megjelenését követően az MNB hatmilliárdos kommunikációs közbeszerzése miatt a parlament számvevőszéki és költségvetési bizottsága elé idézte volna Matolcsy Györgyöt az MSZP, az Együtt-PM pedig feljelentést helyezett kilátásba hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt. A pénzt 2014 december végéig elköltenék a kiírás szerint. A részletekről itt olvashat.