Már letölthető az LMDoki mobilalkalmazás és foglalhatók az utolsó pillanatos orvosi időpontok – írja közleményében Szabó Ákos alapító-ügyvezető. Az applikáció folyamatosan jeleníti meg a még szabad, de már kedvezményes vizsgálati időpontokat a rendszerhez csatlakozó magánegészségügyi szolgáltatók és magánorvosok foglalási rendszeréből. A foglalási rendszer elérhető számítógépen és notebookon is az app.lmdoki.hu oldalon.

Eddig nem létezett Magyarországon olyan internetes piactér, ahol kifejezetten last minute és kedvezményes magánorvosi időpontok foglalására lett volna lehetőség.

A projekt ötlete 2019 tavaszán született és a startup vállalkozás a Hiventures inkubációs tőkebefektetése révén már októberben elindult. 2020 az inkubáció éve volt: a hazai és nemzetközi piackutatásnak, a lehetséges technológiák megismerésének, tesztelésének és az applikáció alapos megtervezésének köszönhetően 2021 tavaszán zöld lámpát kapott az app fejlesztése. A csapat bővült és 2022 tavaszán elkezdődött a mobilalkalmazás felhasználói tesztelése.

Az aktuálisan foglalható időpontok az app letöltését követően azonnal láthatók és a szűrők segítségével könnyen kereshetők. Időpontot foglalni illetve a kiegészítő funkciókat használni, csak regisztrációt követően lehetséges. Magánorvosok, egészségügyi szolgáltatók részére a csatlakozás és az időpontok megjelenítése is ingyenes.

A hazai magánegészségügyi piacon egyre drágábbá válnak a szolgáltatások. Orvosi oldalon probléma a lemondások kezelése és a kapacitás-kihasználtság maximalizálása. A páciensek részéről a folyamatosan növekvő árszínvonal mellett kevés a kedvezményes orvosi időpont és nehezen áttekinthető a kínálat.

Az applikációban lévő időpontok az egészségügyi szolgáltatók időpontfoglaló rendszereiből automatikusan, az időpont előtti 1-3 napban érkeznek. A foglalás véglegesítéséhez az elérhető kedvezmény értéke alapján meghatározott minimális foglalási díj fizetése szükséges. 

Az LMDoki applikációról, a letöltéséről és a magánorvosi csatlakozásról minden információ megtalálható a www.lmdoki.hu oldalon.