A K&H ifjúsági index harmadik negyedéves felmérése szerint a dolgozó fiatalok több mint a fele, 51 százaléka véli úgy, hogy stabil munkahelye van és csupán 11 százalékuk gondolja az ellenkezőjét. A tavalyi többi negyedévében hasonló arányban nyilatkoztak a válaszadók – írja az Adózóna.

kereskedelmi bank felméréssorozatának friss eredményei alapján a megkérdezettek közel negyede nagyon stabilnak, 27 százaléka pedig túlnyomórészt stabilnak gondolja az állását. A legtöbben (37 százalék) átlagosnak vélték a munkahelyi helyzetüket.

Ugyanakkor 2017 és 2020 közepe között még a fiatalok 63-71 százaléka tartotta stabilnak a munkahelyét.

Árnyalja a képet az is, hogy a fiatalok mennyire érzik megbecsültnek magukat a jelenlegi pozíciójukban: 2017 közepén még a válaszadók 36 százaléka érezte magát megbecsülve, 2023 harmadik negyedévére pedig a 39 százalékuk, azonban a két időszak között akadtak kilengések negatív és pozitív irányban is.

A pénzintézet hosszú távon gyűjtött adatait tekintve az figyelhető meg, hogy egymással összhangban áll a munkahelyüket stabilnak gondolók és az önmagukat megbecsültek érzők aránya.

Az utolsó három hónapban azonban csak a válaszadók 9 százaléka érezte úgy, hogy megbecsülést kap az álláshelyén. Ugyanez az arány az április-júniusi időszakban 18 százalék volt, az első negyedévben pedig 10 százalék.

A legígéretesebb korosztály szenved a munkahelyén, úgy érzi, lenézik

Továbbra is kisebbségben vannak azok a dolgozó huszonéves fiatalok, akik szerint megbecsülik a munkájukat.
Bővebben--->