Az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) határozottan követeli a cég vezérigazgatójától, hogy a dolgozók védelme érdekében zárassa le a járművek első ajtaját. Amennyiben ez nem történik meg néhány napon belül, a sofőrök maguk veszik kezükbe a biztonságukat és engedetlenségi akcióként nem fogják kinyitni az utasok előtt az első ajtót - közölte a szakszervezet lapunknak eljuttatott közleményében.

Naszályi Gábor, az EKSZ elnöke úgy véli, hogy az, ami most történik a járművezetőkkel, nagyban a döntéshozók felelőssége, mert az EKSZ többször kérte, még Orbán Viktor miniszterelnöktől is, hogy rendeljék el az illetékesek az elsőajtós felszállás megszüntetését, amit nem tettek meg.

Az EKSZ szerint a BKV törvénysértő módon nem biztosítja a munkavállalók számára a foglalkoztatáshoz szükséges egészséges munkakörülményeket. A szakszervezet szerint nem lehet tovább halogatni a közösségi közlekedési járműveken az első ajtós fel- és leszállás lezárását, mert annyi a beteg járművezető, hogy hamarosan nem lesz, aki a kiesettek helyére lépjen, így viszont előbb-utóbb megbénul a fővárosban a közösségi közlekedés.

Az EKSZ levélben szólította fel a BKV vezérigazgatóját, Bolla Tibort, hogy "azonnal szüntesse meg a törvénytelenséget, s megfelelő intézkedéssel védje meg a cég munkavállalóit."