Száz embertől válik meg az AMRI, közlése szerint ugyanis bezárja budapesti létesítményét. A gyógyszeripari és biotechnológiai cégek számára kutatási és gyártási szolgáltatásokat nyújtó vállalat az év második felére teljes szerkezetátalakításon megy keresztül.

Az AMRI Hungary Zrt. 2009 júniusában adta át Óbudán több millió dollárból létrehozott budapesti egységét, akkor a cég vezérigazgatója, Philip Small azt mondta, hogy a budapesti a cég európai központja.

A vállalatnak az elmúlt hat negyedévben folyamatos veszteségei vannak, és már tavaly decemberben közölte, hogy elbocsátásokra készül, amelyektől évi 10-11 millió dolláros kiadáscsökkentést vár. Az AMRI részvényeinek árfolyama az elmúlt egy évben a korábbi kétharmadára esett vissza.

A 2009-es tervek szerint a magyarországi cég elsősorban a gyógyszerkutatás korai fázisát segítő kutatás-fejlesztési szolgáltatásokat nyújtott nyugat-európai, amerikai és magyar gyógyszer- és vegyipari cégeknek. A beruházás pontos összegét nem kívánták közölni, Makara Gergely, az AMRI Hungary igazgatója akkor csak annyit árult el, hogy az több millió dollárt tett ki. Az AMRI Hungary a magyar Comgenex felvásárlásával jött létre 2006-ban.