Az MNB megállapításai szerint az eMAG a vizsgált időszakban nem tett eleget az összehasonlításra alkalmas termékelemzési kötelezettségének és nem tudta igazolni az MNB felé kellő számú, egymással versengő hiteltermék bemutatását ügyfelei számára.

Ezen felül egyes nyilvántartásai is hiányosak voltak, és nem tett eleget a pénzügyi szolgáltatás közvetítését megelőző, a pénzpiaci közvetítőre vonatkozó, illetve a hitelszerződés megkötését megelőző tájékoztatási kötelezettségének sem.

Az MNB az Extreme Digital-eMAG Kft. közvetítői nyilvántartását is hiányosnak ítélte meg, a vizsgálat során pedig a társaság nem tudott tételes és termékszintű nyilvántartást bemutatni a kötelező képzésekről és továbbképzésekről sem.

Mindezek miatt a társaságnak kötelessége kijavítani a feltárt hiányosságokat a jegybank számára, melyről 2024. február 5-ig írásbeli beszámolót is kell készítenie a felügyelet részére.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a jogsértések miatt 8,8 millió forint felügyeleti és 6 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki.

Kiválik a Vatera az eMAG-ból

Továbbra is a magyarországi bővülésre és növekedésre fókuszál az eMAG: új vásárlók és új Marketplace partnerek bevonására, akik kiaknázhatják azokat az előnyöket, amelyeket a Extreme Digitallal 2019-ben megkezdett egyesülése óta a szolgáltatások, technológia és infrastruktúra fejlesztésében elért a vállalat.
A kiválás okairól bővebben itt olvashat--->