Az eMAG a mai napon bejelentette, hogy a Vatera online piactér kiválik a cégcsoportból és Várkonyi Balázs, illetve Kelemen Gyula, az Extreme Digital alapítói veszik azt át. A két szakember az Extreme Digital-eMAG Kft-beli üzletrészeik értékesítését követően a Vatera többségi tulajdonosaiként vezetik majd a céget és koordinálják a jövőbeli fejlesztéseket. A tranzakció várhatóan 2023 augusztusában zárul majd le.  

„Szeretnénk köszönetet mondani Balázsnak és Gyulának támogatásukért és partnerségükért, amellyel erős magyarországi e-kereskedelmi ökoszisztémát hoztunk létre, lehetővé téve számunkra, hogy vásárlóinknak szélesebb termékválasztékot és jobb szolgáltatásokat kínáljunk. Úgy gondolom, hogy készen állunk arra, hogy nagyobb sebességi fokozatba kapcsoljunk, és folytassuk küldetésünket: zökkenőmentes szolgáltatásokkal segítsük az ügyfeleinket hatékonyabban és olcsóbban vásárolni, illetve támogassuk a helyi vállalkozókat az online kereskedelem területén” – mondta Tudor Manea, az eMAG Group vezérigazgatója.

Komplex ökoszisztéma az eMAG-nál

„Izgalmasan telt az elmúlt néhány év, amelynek során az eMAG-nál egy olyan komplex ökoszisztémát építettünk ki, amely számos, az online kereskedelemmel most ismerkedő magyar kkv-t vezethet sikerhez. Azáltal, hogy az elektronikai kiskereskedelemben jelentős tapasztalattal rendelkező Extreme Digitalt sikeresen integráltuk az eMAG-ba, a munkánkat elvégeztük. A jövőben is keresni fogjuk a hasonló kihívásokat: jelenleg a Vaterában, a C2C üzleti modellben látunk erős növekedési potenciált, és az Extreme Digitalhoz hasonló sikertörténetet szeretnénk létrehozni a használt áruk adásvételében erős online piactéren” – kommentálta Várkonyi Balázs a bejelentést. 

Beruházási terveinek részeként az eMAG 100 millió eurós beruházással építi Dunaharasztiban első saját magyarországi raktárát, amelynek alapterülete 117 ezer négyzetméter. E beruházást a vállalat egy olyan fontos platformnak tekinti, amellyel hatékonyan támogathatja a helyi e-kereskedelem fejlődését, illetve segíthet mintegy hatezer magyarországi vállalkozót a belföldi és régióbeli értékesítésben.  A GKID eTOPLISTA rangsora szerint az eMAG már a negyedik egymás követő évben volt Magyarország legnagyobb online kereskedője.