Simicska Lajos cégbirodalmának csütörtökön bejelentett eladása nem érinti az Indexet kiadó Index.hu Zrt.-t, mivel annak a tulajdonosa teljes egészében a Magyar Fejlődésért Alapítvány, így az nem tartozik bele Simicska Lajos gazdasági érdekkörébe - mondta Bodolai László a portálnak.

Szavai szerint az Index zavartalanul működik tovább, és ahogy eddig, a jövőben is piaci bevételekből fogják finanszírozni a lap kiadását.

Az Index elsődleges bevételi forrása a hirdetési bevétel. Az oldal reklámfelületeit a CEMP Sales House értékesíti, néhány más online kiadvánnyal (Dívány, Totalcar, Velvet, Napi.hu, Femina, Retikül, Női friss, Blog.hu, Indavideó, Indafotó, Indamail, Port.hu, Színház.hu), és néhány print és rendezvénytermékkel egyetemben - mondta Ziegler Gábor, a CEMP Sales House ügyvezető igazgatója a Kreatívnak.

Az Index az ország legnagyobb független hírportáljaként a CEMP Sales House portfolió legértékesebb tagja. Úgy gondolom, hogy a CEMP Sales House-szal való együttműködés kölcsönösen előnyös az Indexnek és a többi, általunk értékesített kiadványnak is - fogalmazott Ziegler.

(A Napi.hu-t kiadó www.Napi.hu Online Kft. a CEMP-csoport tagja.)

Fotó forrása: Shutterstock