Ebben a ciklusban nem változik az abortusztörvény - mondta Harrach Péter a Népszabadságnak, hozzátéve, hogy ha kormányon lesznek, valószínűleg később sem nyúlnak a törvényhez. A KDNP frakcióvezetője szerint az abortusztabletta könnyelművé teheti az alkalmazókat. Leszögezte: változtatni kell azon a helyzeten, hogy míg Európában van, ahol 10 százalék körül van a száz élve születésre jutó abortusz, Magyarországon az arány 43 százalékos.

Az adóhatóság köteles elrendelni a vagyonvizsgálatot azoknál a magánszemélyeknél, akik kölcsönnel járultak hozzá mások gyarapodásához - írja a Magyar Nemzet a Kúria egy adóperben hozott döntésére hivatkozva.Az adóhatóság köteles elrendelni a vagyonvizsgálatot azoknál a magánszemélyeknél, akik kölcsönnel járultak hozzá mások gyarapodásához.

A perben az ellenőrzött személy arra hivatkozott, hogy kiadásainak egy részét kölcsönből fedezte. Az ügyben az adóhivatal négy év adóbevallásai alapján azt vizsgálta, hogy az érintett magánszemély miből fizette a kiadásait. Az adatok, a számlák, a hivatalos iratok arra utaltak, hogy az adózó többet költött, mint amennyire a bevallott jövedelméből telt volna. Az ellenőrzött azt állította: kölcsönt vett fel, ez volt a vagyongyarapodásának alapja.

Linczmayer Szilvia, a NAV szóvivője a lapnak úgy nyilatkozott: a Kúria döntése megerősíti a hatóság eddigi gyakorlatát. Mint mondta, a vagyonosodási vizsgálat alá vontak leggyakrabban azt állítják: bejelentett jövedelmüket kölcsönnel egészítették ki. Ilyenkor megkeresik a hitelezőt és amennyiben a felek nem vitatják a kölcsönt, a hatóság áttekinti a kölcsönadó bevallását.

Egyhangú döntés született a Science Europe brüsszeli közgyűlésén, hogy a tudományos folyóiratokat szabad hozzáférésűvé kell tenni - tájékoztatta az Indexet a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Pálinkás József szerint a tudósoknak elegük van abból, hogy horribilis összegekért olvashatnak a saját kutatási eredményeikről.

A kormány szerint a jegybanktörvény júniusi módosításával minden akadály elhárul az IMF-tárgyalások elől. Nem mindegy azonban, hogy az ötoldalú egyeztetések mikor fejeződnek be - mondta a Portfolio.hu-nak Szűcs Tamás, az Európai Bizottság magyarországi vezetője.