Az MMGY Global jelentése szerint a nyilatkozó rendezvényszervezők 70 százaléka kizárólag jelenléti formában szervez rendezvényt a következő két évben. Az elsőszámú európai helyszínnek Németországot tartják, Európában kívül pedig az Egyesült Államokat.

A szállodák és a hozzájuk tartozó konferenciatermek számítanak nyertesnek a rendezvényhelyszínek tekintetében, főként Németországban és az Egyesült Királyságban. Ugyanakkor megnőtt a sporthelyszínek szerepe is. Az elsődleges szempontot továbbra is a költségek jelentik a helyszínválasztásban – mutatott rá a jelentés.

A gazdasági hatásokat vizsgálva a rendezvényszervezők már múltbeli problémának tartják a koronavírus-járványt.

Kiemelték azt is, hogy a megközelíthetőség és a biztonság a legjelentősebb tényezők a rendezvényszervezésben.

Ganczer Gábor, a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének elnöke a jelentéssel kapcsolatban azt mondta, hazánkra is igaz a kutatás pozitív prognózisa, így várhatóan itthon is kiemelkedően jó évet zárnak a rendezvényszervezéssel foglalkozó cégek.

A turizmus világát már felforgatta a mesterséges intelligencia

A turizmusban sem kerülhető ki a mesterséges intelligencia alkalmazása, amely az aggodalmakkal ellentétben nem veszi el a munkavállalók megélhetését, sokkal inkább versenyelőnyt hozhat a cégeknek.
Bővebben--->