Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfő reggel Monoron 30 ember állt sorba a hatósági áras tűzifáért, többen ráadásul nem először. Volt, aki horgászszéket hozott magával és olyan is akadt, aki egy hokedlin ülve várakozott.

Hivatalosan telefonon és emailben is lehet tűzifát igényelni. A várakozók viszont azt állították: arról tájékoztatták őket, hogy itt csak személyesen járhatnak el. Emiatt a Híradó megkereste a monori erdészetet, de nem válaszoltak, viszont az egyik munkatársuk megerősítette a helyiek állításait : rendelni nem lehet, csak személyesen bemenni.

Szeptember közepétől az energia és a tűzifa drágulása miatt háztartásonként 10, úgynevezett erdei köbméter tűzifát biztosít hatósági áron a kormány azoknak a családoknak, amelyek igényt tartanak erre. Puha és keményfát is lehet vásárolni. Fűtőértéke az utóbbinak magasabb.

A Monori Erdészethez tartozó 32 település lakói azonban jelenleg egyikből sem tudnak egyszerre 10 köbmétert vásárolni. Ezt többen is megerősítették az RTL-nek azok közül, akik már sorra kerültek az erdészet irodájában.

Kemény fából 5 köbmétert tudnak adni, a másik 5 köbmétert meg lágyfát. Ha az jó akkor jó, ha nem akkor nem. Egyelőre ennyi a kapacitásuk

– mondta egyikük.

Hasonlóról számolt be a Monortól 280 kilométerre lévő Drávaszerdahely polgármestere is. De szerinte nem csak ez a probléma.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint viszont minden rendben van. Lehet rendelni e-mailen és telefonon is, csak az átvétel személyes. A miniszter azt is hozzátette, hogy eddig csak a Pilisi Parkerdőtől kaptak visszajelzést arról, hogy vannak problémák. De hogy pontosan mik ezek, azt nem fejtette ki.