A Mol arról tájékoztatta a kisebb, családi vállalkozás keretében működő benzinkutat, hogy az ország működése és az energiabiztonsága érdekében november 28-tól, hétfőtől nem tudnak ismét sem dízel üzemanyagot, sem benzint biztosítani a számukra.

Az intézkedés 400-500 benzinkutat érint. Jellemzően egy-egy töltőállomáson 8-9 ember dolgozik, most 4-5 ezer ember állása került veszélybe - mondta a Napi.hu-nak Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) elnöke.

A Mol levelét 258 cég kapta meg

- tette hozzá az elnök.

A vidéki kis családi vállalkozás keretében dolgozó benzinkutak már egy hete nem kaptak üzemanyagot, teljes lefagyás lesz, vagyis ezek a benzinkutak kiszáradnak - válaszolta FBSZ elnöke.

A kormány hónapok óta hallgat a kutak harmadik és negyedik negyedévi támogatásról. A költségvetésben erre negyedévente 7 milliárd forintot állítottak be - válaszolta a Napi.hu-nak. Legutóbb a kis benzinkutak a második negyedévben kapták meg a támogatást, a harmadik negyedévben esedékes utalásoknak csak egy része érkezett meg, több benzinkút még várja a segítséget.