A Magyar Közlönyben megjelent rendelet kiemeli, hogy Budapesten, 2021. november 29. napja és 2021. december 5. napja között kerül megrendezésre a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó. 

Az Expó rendezvényein való részvétel céljából érkező, magyar állampolgársággal nem rendelkező személy abban az esetben is beléphet Magyarország területére, ha 72 óránál nem régebbi, az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, negatív eredményű molekuláris biológiai vizsgálattal – SARS-CoV-2 PCR teszt – igazolja, hogy szervezetében a SARS-CoV-2 koronavírus a vizsgálat időpontjában nem volt kimutatható. Ezt magyar vagy angol nyelven kiállított okirattal kell igazolni.

A beutazó személy az utazás célját a külpolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium által kiállított, az Expóra szóló – papíralapú vagy elektronikus – hivatalos

  • meghívóval, vagy
  • részvételi igazolással

igazolja.

Beutazni az említett személyeknek, az Expó kezdő napját megelőző 48 órán belül lehet, majd az ország területét az Expó záró napját követő 48 órán belül el kell hagyniuk.

Az Expó rendezvényein az ott foglalkoztatott személy abban az esetben vehet részt, ha védettségi igazolvánnyal rendelkezik.

Az Expo honlapja szerint a rendezvény célja, hogy felhívja a közönség, különösen a fiatalok figyelmét a kedvezőtlen környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokra, illetve bemutassa, hogy ezek a negatív, az emberiség jövőjét beárnyékoló változások még visszafordíthatók.