Előfordulhat, hogy annak a húsnak, amelynek nyersen semmi baja sem volt (sem állagra, sem szagra), sütés után rossz szaga lesz.
Ezt okozhatja takarmányozás, például a baromfihúsnak hal íze, szaga lehet a takarmányba kevert halliszttől. Sertések esetében előfordulhat, hogy a húsnak sütés, főzés közben vizelet szaga vagy erős ivari szaga van. Ez akkor fordulhat elő, ha a hímivarú állatot nem kasztrálták, illetve, ha az állat heréje vagy heréi a hasüregben voltak - írja a hatóság.
A nyers húsok esetében érzékszervi elváltozást okozhat a romlás, amikor a baktériumok a termék felületén elszaporodnak. Ez akkor fordul elő, ha az előállítás során az előállítás higiéniai körülményei nem megfelelőek, a termékkel érintkező felületek nem megfelelően takarítottak és fertőtlenítettek.
Az ilyen nyers hús felülete csúszós, kellemetlen, a termékre nem jellemző szagú, és a színe is változik.
Legolvasottabb
Olyan ajándékot kapnak a One ügyfelei, amire nem is számítottak
Jó hír jött a kisnyugdíjasoknak, emelkedhet a pénzük
Rendkívüli bejelentés: Leó pápa a Vatikánba hívatta a bíborosokat
Szilveszteri Szuperlottó: 7 milliárdért megy a játék a következő 11 napban
Személyi következménye lett a kitudódott vezetői fizetéseknek a HUN-REN-nél
Elfogyott a türelem: Karácsony hangosbemondókon üzen a kormánynak
Durva üzenet a mosógépen, visszavitték az utcán hagyott meglepetést
Megint a románok tettek keresztbe: füstbe ment az MVM Csoport biznisze
Eltűnik egy fontos jelzés a szupermarketekből, nem árt résen lenni