Előfordulhat, hogy annak a húsnak, amelynek nyersen semmi baja sem volt (sem állagra, sem szagra), sütés után rossz szaga lesz.
Ezt okozhatja takarmányozás, például a baromfihúsnak hal íze, szaga lehet a takarmányba kevert halliszttől. Sertések esetében előfordulhat, hogy a húsnak sütés, főzés közben vizelet szaga vagy erős ivari szaga van. Ez akkor fordulhat elő, ha a hímivarú állatot nem kasztrálták, illetve, ha az állat heréje vagy heréi a hasüregben voltak - írja a hatóság.
A nyers húsok esetében érzékszervi elváltozást okozhat a romlás, amikor a baktériumok a termék felületén elszaporodnak. Ez akkor fordul elő, ha az előállítás során az előállítás higiéniai körülményei nem megfelelőek, a termékkel érintkező felületek nem megfelelően takarítottak és fertőtlenítettek.
Az ilyen nyers hús felülete csúszós, kellemetlen, a termékre nem jellemző szagú, és a színe is változik.
Legolvasottabb
Kiakadt a szakszervezet: ezüstvasárnap is tömeg van a boltokban, a láncok mégis támadnak
Gyanús lett a sok nyugtamegszakítás, máris ott termett a NAV
Nyakunkon a kór, amitől mindenki félt, már a magyarok közt is elszabadult az új influenza
Trump nem várt helyről kapott hadüzenetet, de a magyar kormány is aggódhat
Nem érdemes rizikózni: eleshet a nyugdíjától, aki erre nem figyel
Autós támadást terveztek a karácsonyi vásárban, a határon kapcsolták le őket
Izrael elégtételt vett: levadászták az 1200 áldozatot követelő támadás kitervelőjét
Egyre többen nem kérnek a céges karácsonyi bulikból
Mit szólt ehhez a Karmelita? Egy óra alatt beszakadt a forint, és kiderült valami az „amerikai védőpajzsról”