Tavaly október és december vége között a foglalkoztatottak száma 4,482 millió volt. A magyarországi háztartások külföldön dolgozó tagjainak és a közfoglalkoztatottaknak a száma csökkent. 2020-ban - az év egészét tekintve - a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4,46 milliót tett ki - derül ki a KSH csütörtökön megjelent adataiból.

Decemberben 4,5 millió foglalkoztatottról tudott a KSH. Ez az előző hónaphoz képest 4 ezerrel több, a 2019. decemberihez viszonyítva 14 ezer fővel kevesebb. A múlt év decemberében a munkanélküliek száma 200 ezer volt, a 4,3 százalékos munkanélküliségi ráta 0,2 százalékponttal nőtt éves összehasonlításban.

A 15-64 évesek foglalkoztatási aránya Budapesten volt a legmagasabb: 75,5 százalékos volt. A régiók közül az előző évhez képest itt 0,8 százalékponttal és Közép-Dunántúlon 1,6 százalékponttal nőtt a foglalkoztatás szintje. A többi régióban stagnált vagy csökkent. A legalacsonyabb 64,8 százalékos érték a Dél-Dunántúlt jellemezte. Az előző év azonos időszakához képest Észak-Magyarországon csökkent a foglalkoztatási ráta értéke a legnagyobb mértékben, 1,4 százalékponttal.