A közösségi autómegosztó cég honlapján közölte az alábbi módosításokat: 

  • Június 14-től megváltozik a díjszabás logikája: a 61 perc alatti bérlések esetén a megtett út (és nem az eltelt idő) határozza meg a fizetendő díjat.
  • A változás a közlekedésbiztonság területén is számos előnnyel jár, megszabadítva a felhasználókat az időkényszertől.
  • Az új rendszernek köszönhetően egyszerűbbé, kiszámíthatóbbá és még kedvezőbbé válik a közösségi autózás.

közösségi autózás általános árazási modelljében a bérlés időtartama a leginkább meghatározó, a felhasználók számára azonban a megtett út jelenti a szolgáltatás valódi értékét, erre az igényre reagált a vállalkozás.

350 ezer forintot kell fizetni, ha valaki piásan MOL Limozik

A bérlési szokásokat alapul véve átlagosnak mondható, 5 kilométeres út mintegy 1600 forintba fog kerülni a MOL Limo bérlői számára, ha nem rendelkeznek havidíjas előfizetéssel, derül ki az olajcég közösségiautó-szolgáltatójának friss tájékoztatójából. A Limo az árak emelése mellett bevezeti az idő-távolság-alapú díjszabást. Mindezek mellett a bírságok is emelkednek. Bővebben>>>

Mennyit fizetünk, ha a 61 percet túllépjük?

A 61 percet meghaladó bérlések esetén díjszabás változatlan: fix óra- vagy napidíjból, plusz kilométerdíjból áll, amelyhez bérlésindítási és esetleg zónadíj társul.

A Mol 2018 elején indította el autómegosztó szolgáltatását, 2018-ban 300, 2020-ban 470 járműből állt a flotta, a lefedettség pedig az induláskori 60 kilométerről 80-ra nőtt. A cég honlapján elérhető adatok szerint a flottát jelenleg 450 darab autó alkotja.

A Mol a szolgáltatása tavalyi eredményéről annyit közölt korábban, hogy az nem publikus, „jelentős árbevétel-növekedést sikerült elérni”.