A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ismét jelentős bővítést hajt végre a Mol Bubi közbringa-szolgáltatás eszközparkjában. A társaság október elején mintegy 200 vadonatúj kerékpárral gyarapítja az elérthető biciklik számát. Az első példányok már az utcán vannak, napokon belül pedig összesen 2060 biciklit lehet használni - közölte a társaság. 

A BKK azért döntött a MOL Bubi újabb bővítéséről, mert a közbringa-szolgáltatás kihasználtsága a tavaly májusi megújulás óta folyamatosan nő. A felhasználók egyértelműen a kerékpárflotta növelését említik legfontosabb igényként. A társaság 2022-ben összesen 500 darab új kerékpárt állított forgalomba, azaz a meglévő állomány harmadával gyarapította a rendszert.

Az elmúlt másfél évben időről időre újabb csúcsokat állított fel a MOL Bubi: már több mint 3 milliószor utaztak a kerékpárokkal, az utolsó nyári hónapban több mint 358 ezer alkalommal vették igénybe a szolgáltatást. Sőt, szeptember elején egyetlen nap alatt több mint 16 ezerszer utaztak a zöld biciklikkel.

A BKK a kerékpárok mellett a gyűjtőállomások számát és a szolgáltatási területet is folyamatosan növeli. Nyár eleje óta már Újbuda és Józsefváros korábban ki nem szolgált részein is elérhető a szolgáltatás. Jelenleg összesen 173 gyűjtőállomáson lehet felvenni és leadni a kerékpárokat. A társaság tervei szerint ez a szám tovább nő az ősz folyamán.