A belügyminiszter visszavonta Szentiványi Mátyás, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója megbízatását - írta a Magyar Hang.

A főigazgató egy búcsúlevélben köszönte meg munkatársainak a közös munkát.

Azt írta:

a mai nappal belügyminiszter úr visszavonta vezetői megbízatásomat, ami azt jelenti, hogy holnaptól már nem én leszek az OGYÉI főigazgatója.

Azzal folytatta:  „a munkámat El Koulali Zakariás főigazgató-helyettes úrnak adom át, aki most szabadságát tölti, ezért amíg ő vissza nem tér, addig Parapatics Tamás főigazgató-helyettes úr fogja a főigazgatói teendőket is ellátni.”

Összevonják az NNK-t és az OGYÉI-t?

Májusban írtunk arról, hogy egy hatvan éve létező hatóságot akarnak beolvasztani egy másikba. A Belügyminisztérium akkor azt írta a Napi.hu-nak, hogy egyelőre vizsgálják a gyógyszerhatóság és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) fúziójának az előnyeit és a hátrányait. Úgy tudjuk, hogy az OGYÉI-ben nem várják az egyesítést.

A Belügyminisztérium kommunikációs osztálya azt közölte: „a belügyminiszter 2023. június 26-án indokolás nélkül, azonnal hatállyal vonta vissza Szentiványi Mátyás vezetői megbízását”.