A főigazgató szerint folynak a tárgyalások, az orvosok nem fogadták el a munkakörülményeket javító intézkedéseket és a felajánlott díjemelést. Ugyan a  sebészeti osztályon csak szakorvosok lehetnek az ügyeletvezetők, így noha hatuk nélkül nem szervezhető meg az ügyelet, Ralovich Zsolt a portálnak mégis azt nyilatkozta, hogy a felmondások nem gátolják a folyamatos és magas szintű ellátást.

A nagy terhelés alatt álló kórházakban akkora lehet a betegforgalom és az azonnali műtétek igénye, hogy az orvosok nem tudják elvégezni az egyéb betegeik tervezett operációit, az ügyeleti díjak ugyanakkor nem térnek el a más kórházakban fizetettől.

Ha nem lesznek sikeresek a sebészekkel folytatott tárgyalások, az nehéz helyzetet termet a többi budapesti kórház hasonlóan túlterhelt sebészeti ügyeletén, a Jahn Ferenc kórház által felvett sürgős eseteket ugyanis ezekbe az intézményekbe irányíthatják.

Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara új elnöke bruttó egymillió forintos orvosi alapbért szorgalmaz.

Kórház: folyamatos a sebészeti ellátás

Folyamatos a sebészeti ellátás a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben - közölte Ralovich Zsolt, az intézmény főigazgatója az MTI-vel. Határozottan visszautasítjuk a kórház összeomlásáról szóló híreket - olvasható a közleményben.
A cikkben egyetlen, a kórházra vonatkozó szám sem felel meg a valóságnak. A kórházban nem 7, hanem 23 sebész dolgozik. A távozásukat bejelentő orvosok felmondási ideje két hónap, felmondásuk nem gátolja a folyamatos és magas színvonalú ellátást. A kórház vezetése tárgyal a felmondási idejüket töltő kollégákkal, ugyanakkor megkezdte az egyeztetést más sebész szakorvosokkal is - olvasható a főigazgató közleményében.