A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatok közül az első a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Innovációs és Fejlesztési Központ előkészítésére biztosított 1 milliárd 760 millió forintot.

A másik határozatában pedig a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem infrastrukturális fejlesztésére juttatott a kormány kerek 20 milliárd forintot.

Mint a Napi.hu közölte, a parlamenti döntés után, a kormány a napokban hozta létre a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítványt. Abban a határozatban a fenntartói jog átruházásának költségére 670 millió forintot irányzott elő, az induló vagyont pedig 600 millió forintban állapította meg. Az alapítványi célok megvalósítására jövőre 366 millió, 2022-től pedig évi 400 millió forint fordítható. A Szent István Egyetem, illetve a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hosszú távú gazdaságos és hatékony működésére az idei költségvetésből 3,6 milliárd forintot kapott, jövőre pedig 2 milliárd 696 millió forinthoz jut erre a célra.

Januártól jön létre a tavaly augusztusban óriás agráregyetemmé duzzasztott - a gödöllői a Szent István Egyetem, a Kaposvári Egyetem, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusának és a Pannon Egyetem Georgikon Karának összevonásával létrehozott - új Szent István Egyetem - aminek fenntartója az új alapítvány