Az elmúlt évtizedben évente két-három százalékkal, folyamatosan csökkent a feladott magánlevelek aránya, és ezzel együtt a képeslapküldés is visszaszorult, ám mégsem veszett ki teljesen a köztudatból. Napjainkban a képeslap-forgalmazás túlnyomó többségét a karácsonyi, másik jelentős résztét pedig a húsvéti képeslapok forgalma adja. 

A POSTA ÁLTAL KÉZBESÍTETT NAPI MÁSFÉL-KÉTMILLIÓS LEVÉLFORGALMAT UGYANAKKOR JÓRÉSZT AZ ÜZLETI SZEREPLŐK GENERÁLJÁK.

Élményből képeslap, akár ingyen

A digitális világ vívmányait kihasználva a Magyar Posta nemcsak életben tartja az üdvözlőlap postázás hagyományát, hanem generálja is azt egy új szolgáltatásával. 

Azt javasolják ügyfeleiknek, hogy tegyék képeslappá az élményeiket, készítsenek saját fotóikból valódi, postázható képeslapot.

A Magyar Posta Sender alkalmazása arra való, hogy segítségével egy mobiltelefon kamerájával megörökített egyedi fotóból személyes képeslapot lehet szerkeszteni, és azzal lehet meglepni a rokonokat, barátokat, ismerősöket.

AZ ELSŐ INGYENES KÉPESLAP UTÁN MINDEN TOVÁBBI ÁRA 899 FORINT BELFÖLDRE.

A képeslap elkészítésének és postázásának bruttó díja:

  • Belföldön: 899 Ft.
  • Külföldre, Európai Uniós országokba: 1229 Ft.
  • Külföldre, az Európai Unión kívüli országokba: 1556 Ft.

A Magyar Posta az alkalmazással létrehozott képeslapot kiváló minőségű papíron, 110×148 mm méretben kinyomtatja, és kézbesíti a címzettnek. A kézbesítés

  • belföldre várhatóan 2-5 munkanap,
  • uniós tagországokba várhatóan 4-7 munkanap,
  • az Európai Unión kívül várhatóan 6-12 munkanap.

A képeslap készítés menete

A postai applikáció használatával a telefonon elmentett fotókból megszerkeszthető a képeslap előoldala, amely sablonokkal, szűrőkkel, egyedi effektusokkal bővíthető. A hátoldalra a szöveget, a címzett adatait kell megadni, de lehetőség van borítékban is elküldeni a képeslapot. A kosárba kerülő képeslap véglegesíthető, vagy újabb szerkesztése is kezdhető, és az ingyenes kedvezménykupon ekkor érvényesíthető. Sikeres fizetés után pedig a megadott email-címre visszaigazolás érkezik, és automatikusan megkezdődik az egyedi képeslap előállítása és postázása.