Az Ikea-éttermek egyik legnépszerűbb étele a húsgolyó, amelyből az 1985 óta kapható hagyományos mellett már van csirkés, a vegeteriánusoknak zöldséges, valamint tőkehalas és lazacos változat, a cég most bővítené szeretné a golyópalettát.
Jön ugyanis az a növényi alapú fehérjegolyó. Az új golyóban többek között borsófehérje és borsókeményítő, burgonyapehely, zab és alma kap helyet. "Szeretnénk, ha több növényi alapú és kevésbé környezetterhelő élelmiszert kínálhatnánk vendégeinknek. Az alacsonyabb környezeti terhelés és a növényi összetevők miatt ezek az alternatív ételek lényegesen fenntarthatóbbak, mint például a vörös húsok és a sertéshús" - mondta Michael La Cour, az Ikea élelmiszer-üzletágának AB ügyvezető igazgatója.
A fehérjegolyó első körben 2020 februárjában kezdi tesztelni, az eladás kezdete pedig 2020 augusztusára várható.
Legolvasottabb
Ha akarták volna, a magyar drogmilliárdosok simán kifizethették volna a havi nyugdíjakat - mikor jön itt is a háború?
Visszanyalt a fagyi: újabb devizahiteles nyert pert, megkopasztja a bankot a győztes ügyfél
Komolyan megsérült Fico különgépe, amely Brüsszelbe szállította a szlovák kormányfőt
Összeomlás szélén egy kulcságazat: 63 ezer munkahely forog kockán
Vége a jó időknek? Látványosan esik az állampapírok hozama
Csalókat csalt csapdába a nyugdíjas férfi
Mérgesek a tanárok – Tovább nő a bérfeszültség az iskolákban
Megvan a NASA legújabb vezetője, el sem hiszi, honnan jött
A hivatal szerint tízezrek, a valóságban százezrek hagyják el az országot