Az Ikea-éttermek egyik legnépszerűbb étele a húsgolyó, amelyből az 1985 óta kapható hagyományos mellett már van csirkés, a vegeteriánusoknak zöldséges, valamint tőkehalas és lazacos változat, a cég most bővítené szeretné a golyópalettát.
Jön ugyanis az a növényi alapú fehérjegolyó. Az új golyóban többek között borsófehérje és borsókeményítő, burgonyapehely, zab és alma kap helyet. "Szeretnénk, ha több növényi alapú és kevésbé környezetterhelő élelmiszert kínálhatnánk vendégeinknek. Az alacsonyabb környezeti terhelés és a növényi összetevők miatt ezek az alternatív ételek lényegesen fenntarthatóbbak, mint például a vörös húsok és a sertéshús" - mondta Michael La Cour, az Ikea élelmiszer-üzletágának AB ügyvezető igazgatója.
A fehérjegolyó első körben 2020 februárjában kezdi tesztelni, az eladás kezdete pedig 2020 augusztusára várható.
Gazdasági hírek azonnal, egy érintéssel
Töltse le az Economx app-ot, hogy mindig időben értesülhessen a gazdasági és pénzügyi világ eseményeiről!
Kérjen értesítést a legfontosabb hírekről!
Legolvasottabb

Újabb szigor jön az egészségügyben

Kamatugrás: közel 8 százalékra vált az egyik legnépszerűbb állampapír

Kelet-európai bíborost bízott meg utolsó kívánságának teljesítésével Ferenc pápa

Erdő Péter megvalósíthatja a több száz éves magyar álmot, mutatjuk a legfrissebb számokat

Radikális változás jön: átszabják a külügyminisztériumot, benne a nagykövetségeket is

Újabb európai országot támadnak az oroszok

Ez a nyelv egyre fontosabb a munkaerőpiacon

Jobbak vagyunk, mint Ausztria, és ezt maga az Eurostat állítja

Nagy Márton bejelentést tett: újabb szektorba avatkozhat bele az állam
