Az Ikea-éttermek egyik legnépszerűbb étele a húsgolyó, amelyből az 1985 óta kapható hagyományos mellett már van csirkés, a vegeteriánusoknak zöldséges, valamint tőkehalas és lazacos változat, a cég most bővítené szeretné a golyópalettát.
Jön ugyanis az a növényi alapú fehérjegolyó. Az új golyóban többek között borsófehérje és borsókeményítő, burgonyapehely, zab és alma kap helyet. "Szeretnénk, ha több növényi alapú és kevésbé környezetterhelő élelmiszert kínálhatnánk vendégeinknek. Az alacsonyabb környezeti terhelés és a növényi összetevők miatt ezek az alternatív ételek lényegesen fenntarthatóbbak, mint például a vörös húsok és a sertéshús" - mondta Michael La Cour, az Ikea élelmiszer-üzletágának AB ügyvezető igazgatója.
A fehérjegolyó első körben 2020 februárjában kezdi tesztelni, az eladás kezdete pedig 2020 augusztusára várható.
Legolvasottabb
Döbbenetes mi derült ki a Covid-oltásokról, brutális mellékhatásokra figyelmeztetnek a szakértők
Megérkezett a friss mérés: így áll Orbán Viktor, színt vallottak az erdélyi magyarok
Kiszámolták: így teljesít egymillió forint FixMÁP és MÁP Plusz állampapírban
Borzasztó tragédia a Városligetben: meghalt Csudai Sándor fotóriporter
Bejelentés érkezett a SZÉP-kártyákról: őrült költési roham várható, az oka is kiderült
Már csak néhány óra van hátra és minden megváltozik, jön a nagy fordulat
Olyan ajándékot kapnak a One ügyfelei, amire nem is számítottak
Csendben kicserélnek: a munkanélküliség következő hulláma már a láthatáron, csak így lehet talpon maradni
Itt a vége: négyszáz év után lehúzzák a rolót, nem lehet többé levelet feladni a postán