Kedden a nap első felében alapvetően sok felhő lesz felettünk, majd egyre inkább szakadozni, gomolyosodni kezd a felhőzet, és kisüt a nap, de főleg a keleti, északkeleti megyékben mindvégig vékonyabb, szakadozottabb lehet a felhőtakaró. Estétől kezd el érdemben csökkenni a felhőzet. Szórványosan várható zápor, hó- és jégdarazápor, néhol zivatar. A hegyekben hózápor is kialakulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet csúcsértéke 6 és 13 fok között változik. 

Kedden napközben a záporok mellett szinte az ország teljes területén van esély zivatarok kialakulására, amelyeket jégdarazápor is kísérhet. Zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna és Veszprém megyére adták ki az elsőfokú figyelmeztetést.

Szerdán gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják a napsütést. Elszórtan előfordulhat zápor, egy-egy zivatar sem zárható ki. Az északnyugati szelet élénk lökések kísérik. Hajnalban -4, +4, a délutáni órákban 12, 17 fok valószínű.

Csütörtökön általában sok napsütés várható, de napközben északkelet, illetve délnyugat felől felhők sodródhatnak fölénk, és az említett tájakon zápor is előfordulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz. A hajnali órákban többnyire -1 és +6 fokot mérhetünk, de a fagyzugos részeken egy-két fokkal hidegebb is lehet. Délutánra 14 és 19 fok közé melegszik fel a levegő.