A kormány a takarékoskodást magán kezdi és 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami intézmények és gazdasági társaságok részére - közölte az MTI-nek küldött közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Megjelent a hőmérséklet rendelet

Október 1-jétől az állami intézményekben a hőmérséklet a 18 Celsius-fokot nem haladhatja meg, a szabályozás alól kivételt képeznek az egészségügyi-, a bentlakásos ellátást nyújtó szociális és a gyermekvédelmi intézmények, valamint a bölcsődei ellátást nyújtó intézmények - derül ki a hétfőn este a Magyar Közlönyben megjelent rendeletből.

A középiskolákban és a szakképző intézményekben legalább 18 Celsius-foknak kell lenni, azokban a köznevelési intézményekben pedig, ahova 14 év alattiak járnak vagyis az általános iskolákban legalább 20 Celsius-fokot kell biztosítani - írják.

A Nemzeti Pedagóguskar elnöke szerint a köziskolákban túl kevés a 18 fok.

Az RTL Híradónak nyilatkozó házi gyermekorvos szerint megfelelő öltözködéssel, székpárna használatával a gyermek önmagában a 18 fokos tanteremtől nem fázhat meg, azonban a komfortérzete csökkenhet, ami mellett nem kényelmes tanulni.