Az MVM Zrt. 2013. május 9-én érkezett beadványában kérte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jóváhagyását az E.On Földgáz Storage Zrt. megvásárlásához. A hivatal a kérelem és a benyújtott iratok vizsgálata alapján megállapította, hogy az ügylet végrehajtása nem veszélyezteti az ellátásbiztonságot, az engedélyköteles tevékenység folyamatosságát, és megfelel a földgázellátásról szóló törvényben foglalt követelményeknek.

A MEKH határozatát 2013. augusztus 6-án, illetve 8-án kapták kézhez az érintettek. A ivatal ebben jóváhagyta, hogy az MVM Zrt. 100 százalékos mértékű közvetlen befolyást szerezzen az E.On Földgáz Storage Zrt.-ben. A határozat 1270/2013-as számmal megtalálható a MEKH honlapján.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. 2013. március 28-án írta alá az E.On hazai földgázipari érdekeltségeinek megvásárlásáról szóló megállapodást. A tranzakció zárási folyamata a felek által megállapodott ütemterv szerint zajlik.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. 2011 márciusában lépett be az AGRI gázvezeték projektbe, majd kereskedő társasága, az MVM Partner ZRt. ugyanazon év júliusától belépett a földgáz nagykereskedelmi piacra. A 2012 januárjában megalakult Magyar Gáz Tranzit ZRt. megkezdte az előkészítő munkálatokat az észak-déli gázfolyosó részeként épülő magyar-szlovák interkonnektor hazai szakaszán. 2012. október végén az MVM és a Gazprom vezetői megkötötték a tulajdonosi megállapodást a Déli Áramlat magyar szakaszáról. 2013. január 2-án elindult Magyarországon a CEEGEX Közép-Kelet-Európai Szervezett Földgázpiac, így mostanra az MVM csoport a gázüzletág minden szegmensében, infrastruktúrától a kereskedelemig képviselteti magát.