A Magyar Közlönyben megjelent rendelet a debreceni BMW-gyár jelenlegi beruházását Debrecen Déli és Észak-Nyugati Gazdasági Övezet fejlesztése I. ütemének nevezte át (eddig Észak-Nyugati Gazdasági Övezet volt a megjelölés, ütemszám nélkül). A beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról szóló korábbi rendelet pedig kiegészült a II. ütemmel.

A kormány szintén kiemelt beruházássá nyilvánította a Budapesti Honvéd Sportegyesület létesítményfejlesztési programját. Ez két részből áll. Az első a főváros XIII. kerületében lévő épületek felújítását jelenti, míg a második rész az óbudai sporthotelt és kollégiumot, továbbá a sportóvodát és a kapcsolódó kiszolgáló létesítményeket fedi.

Ezt követően támogatásokat rendelt - határozatban - a kormány Budapesti Honvéd Sportegyesület által előkészítendő és megvalósítandó XIII. kerületi beruházásokhoz. Ezek helye a Dózsa György út 53. számú ingatlan. Itt - egyebek mellett - megújul az atlétikai öltözőblokk, a fedett atlétikai pálya sportburkolata, valamint a kosárlabda csarnok is. Erre az idei költségvetésből - azonnali hatállyal - 1 milliárd 260 millió forintot biztosított a határozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezetből.

A kosárlabda öltöző építésére pedig - szintén az idei költségvetésből és azonnal folyósítandó - 1 milliárd 899 millió forint fordítható. Ennek forrása viszont a Gazdaság-újraindítási Alap.

A Modern Városok Program keretében, a szegedi gazdasági fejlesztésekhez kapcsolódó csapadék- és tisztított szennyvíz elvezetését célzó beruházásra 11 milliárd 200 millió forintot hagyott jóvá a kormány.

Ennek megoszlása a következő:

Az idei és jövő évi támogatás forrása a Gazdaság-újraindítási Alap, míg a 2023-as támogatás a Modern Városok Programot terheli.

Szintén a Modern Városok Program keretében történik a tatabányai Szent Borbála Kórház komplex fejlesztése. Erre az eddig jóváhagyott forrás 5 milliárd 900 millió forintot volt, a kormány ezt most megtoldotta 11 milliárd 847 millió forinttal. Ennek az ütemezése a következő