A konkrét időpont ismertetését későbbre ígérik de már részletes útmutatót közölt a fővárosi állatkert arról, hogy milyen szabályok és feltételek mentén tud majd ismét látogatókat fogadni.

A legfontosabb tudnivalók:

  • Az állatkertet az újranyitás után további intézkedésig védettségi igazolvánnyal rendelkezők, illetve 18 éven aluliak látogathatják.
  • A pénztáraknál, illetve a kapun való belépéskor a szükséges igazolványokat fel kell majd mutatni.
  • Az állatkert szinte valamennyi szabadtéri bemutatóhelye, illetve a beltéri bemutatóhelyek jó része is látogatható lesz
  • A maszk viselése az ajándékboltban kötelező lesz Az ajándékboltban 10 négyzetméterenként egy fő tartózkodhat.
  • Másutt a maszkviselés ajánlott, de nem kötelező.
  • Maszkot kell viselni viszont azokon a bemutatóhelyeken, ahol a közönség bemehet az állatok közé.

Az állatkert szabadtéri bemutatóhelyeinek jó része látogatható lesz, ideértve a Holnemvolt Vár szabadtéri bemutatóhelyeit is. Az állatsimogatókat viszont egyelőre még nem nyitjuk meg. A gyűrűsfarkú makik kifutóját, ahol a közönség be is mehet az állatok közé, megnyitjuk, bár itt látogatóinkat arra kérjük, hogy az állatok egészségének védelme érdekében ezt a bemutatóhelyet maszkban látogassák.

A beltéri bemutatóhelyek, állatházak nagyobbik része is nyitva lesz a közönség előtt. Nyitva lesz például a Pálmaház (de az alatta lévő Akvárium még nem), az óriásvidrák beltéri bemutatóhelye, az Ausztrálház, a „Szarvasház" (vagyis az erszényes nyestek és társaik bemutatóhelye), a Pákásztanya, az India-ház, a Mérgesház, a Madagaszkár-ház és az Emberszabásúak Háza is.

A Szavanna istálló részlegesen lesz nyitva (a zsiráfoknál lévő belső látogatótér), illetve nyitva lesz az Elefántház is.

A nemrég született kiselefánt, ha anyukájával a kifutón tartózkodik, zavartalanul lesz látogatható, ha viszont a belső férőhelyen, az úgynevezett Elefántcsarnokban tartózkodnak, annak nézőterére szakaszosan, kisebb csoportokban engedjük majd be a közönséget.