A Napi.hu online híroldalon 2021. december 21-én megjelent „Jachtkikötők kontra Budakalász: február végéig bonthatnak, fennmaradási engedélyt nem kapnak" címmel megjelent írással kapcsolatban a két budakalászi kikötő üzemeltető büntető feljelentést tett rágalmazás bűncselekménye miatt a Napi.hu cikkírója ellen.

Az ügyet a Budai Központi Kerületi Bíróság tűzte ki tárgyalásra.

Bebizonyosodott, hogy már évekkel a rossz hírt keltő, rágalmazó cikk megjelenése előtt mindkét budakalászi kikötő, a Silver Dock, valamint a PORT 313 is rendelkezett érvényes kikötői engedélyekkel.

Mindkét kikötő esetében indokolatlan volt az a beállítás, amely a vállalkozásokat negatív színben tüntette fel.

A két kikötő a létező összes engedély birtokában, törvényesen működik.

Az engedélyeket a vízügyi szakhatóság hozzájárulása mentén, továbbá az elvégzett környezeti hatásvizsgálatok alapján a környezetvédelmi hatóságok hozzájárulásával adták ki.

A kikötők saját költségükön tettek önkormányzati utakat járhatóvá és a közterületen végzett tevékenységükért a Duna-parti lakosok elismerését élvezik.

Az ügy még nem zárult le, tovább folyik a nyomozást a cikkben említett, rágalmazó és kárt okozó, "neve elhallgatását kérő" budakalászi képviselő kilétének megállapítására.