Hollik István szerint a Borkai-faktornak jelentős hatása volt az önkormányzati választások kimenetelére. A kormányszóvivő úgy gondolja, a győri polgármester ügyének erkölcsi vonatkozásai mellett nem lehet elmenni szó nélkül - olvasható a Hír TV honlapján.

A Borkai-botránnyal kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök az önkormányzati választás napján azt mondta, vasárnap elmondják a véleményüket a győriek Borkai Zsoltról, aztán pedig ő is. A külföldön tartózkodó kormányfő megkérte Kövér László választmányi elnököt, valamint Kubatov Gábort, a Fidesz alelnökét, illetve Kósa Lajos Fidesz-alelnököt, hogy üljenek le Borkai Zsolttal. Ez a találkozó hétfőn megtörtént és a találkozó eredményéről Borkai Zsolt kedden sajtótájékoztató keretében számol be - közölte Hollik.

Hollik szerint a Magyar Nemzet jól értesült arról, hogy mi fog történni, vagyis Borkai várhatóan marad Győr polgármestere, viszont a személyével kapcsolatos döntés a pártbeli státuszát érinti - azaz a Fidesz-párttagságáról kedden lemond - a szerk.

Frissítés: Borkai 11 órakor bejelentette a döntését, amelyről itt olvashat.

A vasárnap újraválasztott polgármester Borkai Zsoltról a kampány finisében jelentek meg felvételek, amit Horvátországban egy jachton szórakozik örömlányok társaságában. A felvételek miatt újra téma lett a sajtó által korábban már felgöngyölített Audi-telekcsere.