A felújított sportcsarnok tetőszigetelése elkészült, felújították az elektromos hálózatot és a vizesblokkokat, világítás- és fűtéskorszerűsítést végeztek, a közlekedőhelyiségek burkolatának cseréjét végezték el, valamint a tornacsarnok küzdőtere is új burkolatot kapott.

Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára azt mondta, a kormány célja, hogy Magyarország sportnemzetből sportoló nemzetté váljon, ehhez pedig fontos minden ehhez hasonló létesítmény. 

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a sportcsarnok felújítása a Magyar falu program ötezer lakos feletti településeknek nyújtott célzott támogatásából valósulhatott meg.

Mindegyik falusi kisbolt támogatást kapott, ha igényelte

Összesen 1700 településen 2806 falusi kisbolt kap a Magyar falu programban egyszeri, egyösszegű működési támogatást. A nyertes vállalkozások csaknem hárommillió forint állami segítséghez jutnak, amit a falusi kisboltok rezsiköltségre, benzinköltségre és bérköltségre számolhatnak el. Bővebben>>>

A helyi uszoda egy időre bezárt, azonban kormányzati támogatással újra üzemelhetett.

Sváb Antal (Szikszó Városért Egyesület), Szikszó polgármestere arról beszélt: törekednek arra, hogy a fiatalokat egészséges életmódra neveljék és az idősek is megtalálják sportolási és szabadidős tevékenységeiket.

Hozzátette, a városban az elmúlt 2-3 évben megújult a játszótér, kialakítottak két kondiparkot és egy bringakertet.