A megbeszélésen a bankok képviselői nem zárkóztak el a brókerbotrány miatt beterjesztett egyes módosításoktól illetve a Quaestor kártalanítási alap felállítását kezdeményező javaslattól.

A múlt héten Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke, és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egyeztetést kezdett a pénzügyi közvetítőrendszert fejlesztését érintő módosításokról, valamint a Quaestor vállalatcsoport tevékenységének károsultjaihoz kapcsolódó parlamenti javaslatról.

A Bankszövetség jelezte a Quaestor-törvénnyel kapcsolatos aggályait. Az egyeztetésen megállapodtak arról is, hogy a BEVA nagy összegű kártalanítása nyomán a befektetési szolgáltató szektorban kialakult helyzetről a gazdasági tárca jelentésben tájékoztatja a kormányt. A megbeszélésen szóba került a bankadó közeljövőben várható fokozatos csökkentése és a cserébe elvárt hitelezési aktivitás is. A részletek kidolgozása még további egyeztetéseken dől el véglegesen, amely nem befolyásolja a két indítvány parlamenti megvitatását.