Iszlám terroristák agyonlőttek egy brit és egy dél-afrikai turistát, valamint helyi sofőrjüket egy szafariparki nyaraláson Ugandában, a Queen Elizabeth Nemzeti Parkban.

A rendőrség szerint az ISIS-hoz köthető terrorcsoport, a Szövetséges Demokratikus Erők (ADF) felelős a brutális akcióért – számolt be a Daily Mail.

37 diákkal végeztek

A csoportot korábban számos mészárlással vádolták, többek között több tucat iskolás megölésével és külföldi turisták elrablásával. A rendőrség elítélte a gyáva támadást, míg a park tisztviselői megfogadták, hogy mindent megtesznek a felelősök felkutatásáért.

A néhai királynőről elnevezett parkot üzemeltető Uganda Wildlife Authority (UWA) szerint az áldozattá vált trió a Gorilla and Wildlife Safaris nevű helyi utazási céggel utazott.

Őszinte részvétünket fejezzük ki az áldozatok családjának és hozzátartozóinak, és osztozunk gyászukban ezekben a nehéz időkben

– közölte az utazási cég szóvivője.

Az ADF iszlám terrorszervezet tagjai ezt megelőzően, júniusban 42 embert, köztük 37 diákot öltek meg egy nyugat-ugandai középiskolában. 2019 áprilisa óta az ADF egyes támadásait az ISIS vállalta magára, amely az afrikai milíciát az egyik társszervezeteként tartja számon.

Félmillió dolláros váltságdíj

2019-ben egy amerikai turistát és szafari vezetőjét négy fegyveres rabolta el, miközben alkonyatkor a parkon keresztülhajtottak. 

A fegyveresek kirángatták a párost a szafari járművükből, de hátra hagytak két másik turistát, akiket a rendőrség idős házaspárként jellemzett. A túravezetőt és a turistát kicserélték, miután váltságdíjat fizettek a kiszabadításukért. A rendőrség szerint az emberrablók az amerikaiak mobiltelefonját használták, hogy 500 ezer dollár váltságdíjat követeljenek szabadon bocsátásukért cserébe.

Saját testőre agyonlőtte az ugandai miniszterhelyettest

Agyonlőtte az ugandai kormány egyik tagját, majd önmagával is végzett kedden az ugandai hadsereg egyik, a politikus személyi védelmével is megbízott katonája – erősítette meg a hadsereg a helyi média értesüléseit. Bővebben --->

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport