Lassan főzik, és akár 48 órán át húslevesben párolják, zsenge rövid bordával és olyan kiváló minőségű hozzávalókkal tálalják, mint a Wagyu marhahús szeletek, a libamáj vagy a szarvasgomba, majd ehető aranylevéllel koronázzák meg. Az extra gazdag ízvilág érdekében pedig még kacsazsírt is adnak hozzá – írja a CNN.

A különleges fogás ára igen borsos, mintegy 170 dollár és naponta csupán 5 adagot készítenek belőle.

Le Trung, a Ho Si Minh városában található Oriental Pearl étterem vezető séfje azt mondta, hogy ezzel az új változattal Vietnám nemzeti étele, a pho leves előtt akart tisztelegni. Az étterem az ország legmagasabb szállodájában, a Vinpearl Landmark 81, Autograph Collection-ben található.

A séf a CNN-nek elmondta, bár a különleges pho leves elkészítéséhez kiváló minőségű importált alapanyagokat használ, a hagyományos főzési módot követi: a csontvelőt, a gazdag ökörfarkat, a csirkehúsokat és a rövid bordákat két napon át kíméletesen párolja olyan fűszerekkel, mint a fahéj és a csillagánizs, hogy mély, gazdag ízt kapjon.

Nem tudnak betelni vele

A pho leves Vietnám egyik leghíresebb étele, amelyet reggel, délben és este is fogyasztanak, utcai standokon, kifőzdékben és éttermekben is egyaránt kapható. Egy teljesen szokványos leves ára általában 1,50 és 3 dollár között mozog.

Nem ez az egyetlen luxusleves Ho Si Minh városában: a Michelin-csillagos Anan Saigon étterem a pho előkelő változatát kínálja, olyan szokatlan hozzávalókkal, mint a kaviár, a japán szaké, a medúza vagy a tokhalszelet. Ebbe 100 dollárért kóstolhatunk bele.