A PST nem kívánt információt adni a férfi állampolgárságáról, személyazonosságáról, sem pedig életkoráról. Trond Hugubakken szóvivő ugyanakkor annyit elmondott, hogy az illetőt „hírszerzési tevékenységek" végzésével gyanúsítják. Egészen pontosan a távközlési vonalak lehallgatásáról van szó „elektronikus eszközök segítségével".

Az NRK közszolgálati televízió úgy tudja, egy 25 éves külföldi a gyanúsított, akinek bérelt autóját megfigyelőkamerák akkor kapták lencsevégre, amikor a miniszterelnöki hivatalból és a védelmi minisztériumból érkező jeleket elfogták.

Hugubakken szerint a férfi őrizetbe vételekor a PST „adathalmazokat és technikai felszerelést" is lefoglalt. Hozzátette, hogy a belbiztonsági szolgálat nem kíván további részleteket feltárni az ügyben, mivel feltételezik, a férfi nem egyedül dolgozott.

A szóvivő még elmondta, hogy a gyanúsítottat vasárnap vizsgálóbíró elé állították, és négy hétre vizsgálati őrizetbe vették. A férfi a meghallgatásán tagadta az ellene felhozott vádakat.

Norvégia rakétákat ad Ukrajnának, de nem árulták el mennyit

A norvég kormány szerint a légvédelem létfontosságú Ukrajna azon képessége szempontjából, hogy megvédje mind a polgári lakosságot, mind a frontvonalak menti infrastruktúráját. Bővebben >>>