Az amerikai Maryland állambéli városban vasárnap kora hajnalban egy szabadtéri összejövetelen tömeges lövöldözésben két ember meghalt, 28-an pedig megsebesültek, akiknek mintegy fele kiskorú. A nyomozók a lakosság segítségét kérték a gyanúsítottak felkutatásában – közölte a rendőrség.

„Határozottan háborús övezet volt” – mondta az egyik szemtanú, aki hozzátette, már nem érzi magát biztonságban Baltimore-ban.

A tömeges lövöldözés éjjel fél egy körül bontakozott ki a Brooklyn Homes negyedben, a város déli kerületében. A rendőrök a helyszínre siettek, miután számos hívást kaptak arról, hogy lövések dördültek. A lövöldözés egy nagy létszámú lakóközösségi buli közben tört ki helyi idő szerint körülbelül 12 óra 35 perckor a Gretna Court 800-as tömbjében lévő lakótelepen. A rendezvényt nem engedélyezték.

A hatóságok nem találtak indítékot a lövöldözésre, amely a dél-baltimore-i Brooklyn Homes közösség két kétszintes sorháza közötti füves és járdás udvaron kezdődött. 

A lövöldözés halálos áldozata egy 18 éves nő, aki a helyszínen szörnyet halt és egy 20 éves férfi, aki a kórházban halt bele sérüléseibe.

Vasárnap délutánig további kilenc sebesültet vittek kórházba, néhányuk állapota válságos volt – írja a Reuters.

A 28 túlélő között becslések szerint 14-en 18 év alattiak voltak – mondta Richard Worley, a baltimore-i rendőrség megbízott parancsnoka, megjegyezve, hogy még mindig próbálják megerősíteni az áldozatok életkorát.

A sérültek életkora 13 és 32 év között van.

Ritkán történik ilyen, viszonylag békés városról van szó

A lövöldözés Baltimore legnagyobb fegyveres erőszakos cselekménye az áldozatok számát tekintve 2014 óta.

A vérengzés mértéke még egy olyan városban is figyelemre méltó lenne, amely régóta küzd a gyilkosságok és más erőszakos bűncselekmények gyakori előfordulásával, de Baltimore-ban ez az eset még nagyobb döbbenetet váltott ki.

A rendőrség több gyanúsítottat keres, és kérték a közösséget, hogy jelentkezzenek bármilyen információval vagy videóval, amely segíthet a nyomozóknak azonosítani az elkövetőket.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.