David Barnea, a Moszad, vagyis az izraeli titkosszolgálat vezetője a Tel-Aviv melletti Herzliában működő Reichman Egyetem nemzetközi terrorelhárítási konferenciáján közölte, hogy ebben az évben 27 olyan iráni terrortámadást akadályoztak meg, melyben a terroristáknál már ott volt a fegyver vagy a lőszer, meghatározták célpontjukat, és szándékukban állt a merénylet végrehajtása.

Azt látjuk, hogy jelentősen nőtt az egész világon az izraeliek és zsidók életére törő kísérletek száma, s ezek meghiúsításán dolgozunk

– mondta Barnea. Egyben megfenyegette a felelősöket, hogy Irán mélyén és Teherán szívében is elérik őket. Barnea videókat mutatott be iráni terroristák elfogásáról és kihallgatásáról Tanzániában és Cipruson, és a The Jerusalem Post című újság hírportálja szerint Grúziában, Görögországban és Németországban is lefüleltek iráni ügynököket.

Moszad feje kitért az iráni nukleáris fejlesztésekre is, amelyekkel szerinte a nemzetközi közösségnek szembe kell helyezkednie, cselekvő módon megfékezve azokat. Barnea végezetül egy ősi perzsa mondással üzent Teheránnak:

Soha ne nyiss ki olyan ajtót, amelyet nem tudsz többé bezárni.

 

Több izraeli katonával végeztek az egyiptomi határnál

Lelőttek két izraeli katonát az egyiptomi határnál, egy későbbi tűzharcban pedig életét vesztette egy harmadik bajtársuk is - jelentette az izraeli hadsereg. Bővebben >>>