Újabb furcsa csomag érkezett a moszkvai francia követségre, amelyet a Krímből adtak fel. A csomag a Ria Novosztyi értesülései szerint csontokat tartalmazhatott.

A gyanús küldemény érkezését azonnal jelezték a rendőrségnek, és az illetékes moszkvai hatóságok lefoglalták, majd azonnal meg is kezdték annak vizsgálatát, amely jelenleg is zajlik.

A lap úgy tudja a moszkvai francia követség egyik munkatársának elmondása alapján, hogy a külképviselet címére érkezett csomag belsejében állati csontokat találtak, a feladó pedig egy bizonyos krími Notarianni volt.

A jelenlegi a harmadik alkalom, amikor a néhai Pietro Notarianni producer nevében érkezik csomag a diplomáciai képviseletre a Krímből. Az első küldemény tavaly júniusban érkezett, és szintén csontokat, valamint egy levelet tartalmazott. A második, decemberi csomagban egy halott egeret és egy hasonló állapotban lévő pókot küldtek.

Már az első két levél után is indult rendőrségi vizsgálat, ám azok eredménye azóta sem került napvilágra.

Az állítólagos krími levelező, Pietro Notarianni egyébként 2006-ban hunyt el Rómában, és leginkább a Maléna című filmből lehet ismert, amelyben színészként tűnt fel. Ugyanakkor Pietro Notarianni olyan filmek producere volt, mint például a híres Lampedusa-regényből készült filmadaptáció, A párduc vagy Federico Fellini Interjúja. 

A Krímet is visszafoglalná az ukrán hadsereg?

2014-es annektálása óta a Krím-félsziget Oroszország katonai fennhatósága alatt áll, és eddig úgy tűnt, hogy a jelenlegi háborús pusztítást megússza. Szergej Akszjonov, a Krími Köztársaság miniszterelnöke televíziós közleményben nyilatkozott arról márciusban, hogy vajon Ukrajna vezetése fontolgatja-e a lépést, hogy visszafoglalja a félszigetet, amennyiben a harcokban nem merülnek ki teljesen. Szergej Akszjonov elmondta, hogy Ukrajna jelenlegi állapotában minden bizonnyal nem lenne képes sikeres hadműveletet indítani a Krím ellen, a félsziget védelme biztosított. Bár az ukrán hadsereg a nyugati hatalmaktól kapott drónok segítségével próbálja rendszeresen megbontani a biztonsági rendszert, jelenleg nem áll fenn valós veszély egy támadásra, így a Krím-félsziget lakói nyugodtan alhatnak a miniszterelnök szerint.