Neeraj Chopra Tokióban olimpiai aranyat nyert, de a tavalyi eugene-i világbajnokságon csak ezüstérmmel vigasztalódhatott. Az egyetlen indiai, aki korábban érmet szerzett a világbajnokságon, Anju Bobby George volt, ő 2003-ban Párizsban bronzérmet szerzett női távolugrásban – számolt be róla a Reuters.

A könyökműtétből és térdsérülésből visszatérő pakisztáni Arshad Nadeem a harmadik kísérleténél 87,82-es szezoncsúcsot dobott, és ezzel ezüstérmet szerzett, míg a cseh Jakub Vadlejch 86,67-es eredménnyel bronzérmes lett.

Ez nagyszerű volt. Az olimpiai arany után nagyon szerettem volna megnyerni a világbajnokságot, ez volt az álmom, hogy itt aranyat nyerjek. Ma este 90 méternél is többet akartam dobni, de ehhez a kirakós minden része kell. Ezt most nem tudtam így összerakni. Talán majd legközelebb

– mondta az indiai klasszis.

Choprának mindössze egy kísérletre volt szüksége a selejtezőben, hogy 88,77 méteres szezoncsúccsal az élre álljon. 

A döntőben aztán a 25 éves versenyző a második kísérleténél az élre ugrott, és védjegyévé vált módon, magasba tartott karokkal ünnepelt, miközben a dobása után azonnal az ég felé mutatott, tudván azt, hogy mennyire jó volt.

India és Pakisztán között a két ország közös határa mentén és a krikettben is kiélezett a rivalizálás, de a budapesti forró éjszakán minden szem a két sportolóra szegeződött, akik a gerelyhajítás világbajnoki címéért versenyeztek.

A 2022-es Nemzetközösségi Játékok bajnoka, Nadeem azonban ezen az estén nem jutott közelebb Choprához, mert a végére elfogyott a lendülete.

 

Felfedező útra indult az indiai holdjármű

A guruló mini szerkezet a leszállóegység belsejébe bújtatva utazott a holdfelszínre, majd egy kis rámpán legurulva sikeresen elhagyta az űrhajót. Bővebben --->